nikotiinipussit vai nuuskaaminen

Niikotiinipussit vai nuuskaaminen kumpi on parempi?

Vaikka nuuskan myynti on ollut Suomessa kiellettyä vuodesta 1995, on nuuskailu ollut suosittua Suomessa jo vuosikymmeniä. Mutta onneksi meillä on nyt markkinoilla uusi innovaatio – vahvat nikotiinipussit. Viimeisen kahden vuoden aikana, nuuskaaminen on siis saanut varteenotettavan vaihtoehdon ja vähemmän haitallisen vaihtoehdon. Uudet modernit nikotiinipussit ovat auttaneet tuhansia suomalaisia ​​vieroittamaan itsensä ruotsalaisesta nuuskasta, joka voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia. Nikotiinipusseista on nopeasti tullut Suomen suosituin nikotiinikorvaushoitotuote, ei vähiten siksi, että nikotiinipussit auttavat pääsemään eroon tupakasta ja nuuskasta; vaan myös sen takia että nikotiinipussit ovat vähemmän haitallinen vaihtoehto niille, jotka haluavat vähentää käyttöä tai muuten vaan nauttivat nikotiinin antamista hyödyistä.

Miksi nikotiinipussit ovat parempia kuin nuuskaaminen? 

Nuuskailu voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia. Nuuskassa on 20 kertaa enemmän nikotiinia kuin savukkeissa, joten niin paljon nikotiinia sisältävä tuote voi johtaa myös erittäin vahvaan nikotiiniriippuvuuteen. Nuuskailu voi myös nopeasti aiheuttaa kosmeettisia vaurioita kuten hampaiden värjäytymistä, aiheuttaen ikenien tulehtumista ja altistamalla sidekudoksen sairauksille, jotka voivat johtaa jopa hampaiden putoamiseen.

Nuuska on terveydelle vaarallinen tuote

Nuuska on valmistettu tupakasta, ja nuuska sisältää lukemattomia erilaisia ​​kemikaaleja ja se aiheuttaa voimakasta riippuvuutta. Nuuskasta on löydetty yli 2000 erilaista yhdistettä, joista ainakin 28 on syöpää aiheuttavia. Nuuskaa käytetään suussa, ylähuulen ja ikenien välissä, josta nuuskan nikotiini sekä muut haitalliset kemikaalit ja raskasmetallit imeytyvät verenkiertoon. Suun terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta nuuskaaminen on vaarallinen harrastus, joka on erityisen haitallinen yleiselle hyvinvoinnille, sillä suun terveyden tiedetään olevan erittäin tärkeä tekijä ihmisen yleisessä terveydessä. Suun sairaudet myös heijastuvat helposti ihmisen yleisvointiin – sanotaankin että pieni tulehdus suussa vastaisi noin avokämmenen kokoista haavaa muualla kehossa! Suun terveydestä huolehtiminen on ensisijaisen tärkeää. Harvoin katsomme tosiaankin asiaa tältä perspektiiviltä. 

Nuuskan suurimmat haittavaikutukset

Nuuskalla on lukuisia eri haittavaikutuksia ja vaikutukset kehossa ja ikenissä alkavat näkymään jo ensimmäisten käyttökertojen jälkeen. Mikäli olet joskus nuuskannut, muistat varmasti kun ylähuulesi meni ensimmäisen kerran ”elefantin iholle”. Tämä johtuu siitä, että nuuskan eri ainesosat ärsyttävät limakalvoja. Ne myös kipeytyvät helposti, varsinkin jos käytät kuivempaa white portion nuuskaa.

  • Erilaiset suun sairaudet
  • Suun ja nielun syövän riski 
  • Todella voimakas nikotiiniriippuvuus 
  • Riski ennenaikaiseen synnytykseen
  • Hampaiden värjäytymistä 
  • Pahalta haiseva hengitys

Nikotiinipussit on tupakaton vaihtoehto

Ensimmäinen ja kaikista suurin erottava tekijä nikotiinipussien ja nuuskan välillä on tietysti tämä. Nikotiinipussit eivät ole tupakkatuotteita, joten ne eivät sisällä tupakkaa. Jos nuuskaajan hampaat ovat värjäytyneet, ihmisillä, jotka käyttivät nikotiinipusseja nuuskan sijasta, ei ole näitä ongelmia.

Tupakkakasvien käyttö nuuskan valmistuksessa, tuo mukanaan tupakkakasvien viljelyssä käytettäviä haitallisia kemikaaleja suoraan nuuskaajan suuhun. Esimerkiksi nuuskasta löytyy tuholaisten jäämiä sekä tuholaisten torjuntaan käytettyjä myrkkyjä. Tarpeetonta sanoa, että näitä tuotteita ei ole tarkoitettu käytettäväksi ihmisen suussa. Luonnonkuituja taas voidaan käyttää savuttomien nikotiinipussien täyteaineina. Tyypillisesti täyteaine on mänty- tai eukalyptuskuitua. Täyteaineiden lisäksi reseptilliset vahvat nikotiinipussit sisältävät maksimissaan 17,5 mg puhtainta nikotiinia annospussia kohden sekä luonnollisia maku- ja makeutusaineita sekä joitain elintarviketeollisuudessa täyteaineita ehkäiseviä aineita.

Nuuska johtaa myös harmaaseen talouteen

Nuuska on sallittu vain Ruotsissa, mutta nuuskaaminen on yleistä myös muualla, tämä yhtälö on johtanut huomattavaan nuuskan salakuljetukseen ja pimeään kauppaan erityisesti Suomessa. Vuonna 2021 Suomessa nuuskaa käytti lähes yhtä paljon nuoria kuin Ruotsissa, jossa nuuskan käyttöä erittäin yleistä kaikissa yhteiskuntaluokissa. Monet hakevatkin nuuskaa laivalta tai Ruotsin puolelta Haaparannan nuuskatukuista. Monet myös tuovat matkoiltaan yli sallitun määrään nuuskaa Suomeen.

Nuuskan salakuljetuksesta on tullut ammattimaista ja se on kasvattanut Suomen harmaata taloutta suuresti. Tullin ilmoitusten mukaan nuuskan salakuljetusmäärä kasvaa vuosi vuodelta, ja että salakuljetuksesta on mukana aivan tavalliset ihmiset jotka ostavat nuuskatorneja Haaparannasta. Toisaalta, nuuskan maahantuonti on myös entistä ammattimaisempaa ja salakuljetusliikenne vilkasta.

Suosituimmat nikotiinipussit Suomessa

Nikotiinipussit ovat suosittuja Suomessa enemmän kuin koskaan ennen. Ensimmäiset Zonnic-nikotiinipussit myytiin jopa loppuun lähes kaikissa Suomen vähittäiskaupoissa ja nikotiinipussit saavuttivat huippunsa. Tähän on vaikuttanut merkittävästi koronaviruspandemian aiheuttama rajojen sulkeminen, joka teki mahdottomaksi nuuskan hakemisen Haaparannan nuuskakaupoista, ja nuuskan katukauppiaat reagoivat muuttuviin olosuhteisiin jyrkillä hinnankorotuksilla.

Zonnic nikotiinipussien jälkeen Suomen markkinoita on alkanut valtaamaan erityisen laadukkaat Nois nikotiinipussit. Nois nikotiininuuskaa on saatavilla eri vahvuisena sekä eri makuisina. Nois mustaherukka nikotiininuuska sopii marjaisanmaun ystäville, Nois mango-minttu taas trooppisesta mausta pitäville. Emme kuitenkaan voi unohtaa käyttäjien suosikkimakua joka on tuttu ja turvallinen Nois Mint ja Nois Strong Cool nikotiininuuska, joka muuten poraa todella kovaa.

Ihmiset huomasivat nopeasti, että vahvojen nikotiinipussien tilaaminen netistä on täysin laillista ja erittäin helppo tapa saada Suomen suosituimmat nikotiinipussit suoraan lähimpään postin -toimipisteeseen. Alan edelläkävijä snuush.com on todella laadukas vahvojen nikotiinipussien verkkokauppa, joka lisää jatkuvasti uusia vaihtoehtoja helpottaakseen nuuskaamisen lopettamista. Nikotiinipussien tilaaminen verkosta on täysin turvallinen ja laillinen tapa ostaa vaihtoehtoisia hoitotuotteita.