nuuskaa laivalta

Nuuskaa laivalta

Osa laivamatkailun kulttuuria on käydä ostamassa nuuskaa laivalta. Päivittäin Helsingistä ja Turusta pääseekin helposti laivalla Tukholmaan nuuskanhakureissulle. Monet yhdistävätkin reissuun nuuskan, hauskanpidon ja hyvän ruuan ja juoman. Suomesta Ruotsiin liikennöivät suositut Silja Line ja Viking Line. Nuuskabisnes onkin iso tulonlähde laivan taxfree -myynnille ja matkustajamäärät ovatkin nousseet sen jälkeen kun Viking Line esitteli uuden M/S Glory laivansa. Koska laivat pysähtyvät Ahvenanmaalla, voidaan nuuska myydä verovapaasti. 

EU-lain mukaan, nuuskaa saa myydä vain Ruotsin aluevesillä ja moni nukkuukin laivalla “pommiin” tämän takia. Ruotsinlaivoilla myydään vuosittan useita satojatuhansia kiloja nuuskaa, josta valitettavan suuri määrä päätyy pimeille markkinoille, työllistäen tullia. 

Ruotsinlaivolla on viimeaikoina alettu myymään myös vahvaa nikotiininuuskaa. Laivoilla myydään pääsäntöisesti Swedish Matchin vahvoja nikotiinipusseja kuten Volt nikotiinuuskaa. Suositun Volt nikotiininuuskan korvike onkin Nois Mint nikotiinuuska, voimme jopa puhua laadukkaammasta tuotteesta.

Silja Line nuuska

Molemmilla Siljan reiteillä on hyvä nuuskavalikoima, vaikka hinnat ovatkin nousseet lähiaikoina. Nuuskaa saa myydä vain Ruotsin aluevesillä. Silja Linen nuuskavalikoima kattaa tutut Swedish Matchin tuotemerkit kuten General One nuuskat, Göteborgs Rapé, XR-nuuskat, Ettan nuuska sekä Odens Cold Dry nuuska. Laivalta saa myös VOLT nikotiininuuskaa.

Helsinki-Tukholma nuuska

  • M/S Simphony ja Serenade liikkennöivät Helsingin ja Tukholman välillä päivittäin ristiin. 

Turku-Tukholma nuuska

  • Turusta taasen seilaavat Silja Galaxy ja Baltic Princess.

Viking Line nuuska 

Viking Line tarjoaa hieman laajemman nuuskavalikoiman kuin Silja Line. Viking Linella on myynnissä muitakin kuin Swedish Matchin tuotteita, kuten Odens nuuska, Skruf nuuskaa, LD nuuskaa ja todella vahvaa Siberia nuuskaa. Lisäksi laivalla on tarjolla nikotiinipusseja kuten Nordic Spirit nikotiininuuskaa, XR nikotiininuuskaa sekä Zyn nikotiininuuskaa.

Helsinki-Tukholma nuuska

  • Viking Gabriella ja Amorella liikennöivät Helsingistä vuoropäivin Tukholmaan.

Turku-Tukholma nuuska

  • Itämeren uusin laivasto liikennöi Turusta Vikng Glory ja Gracen toimesta Tukholmaan

Nois nikotiininuuskaa ei myydä ruotsinlaivoilla, mutta voit tilata sen helposti Snuush.com verkkokaupasta Suomeen.