Nikotiinipussien tilaaminen Suomeen netistä

Nikotiinipussien tilaaminen Suomeen on Euroopan mittakaavassa jokseenkin erikoinen ilmiö. Nikotiinipussit ovat yleisesti ottaen suosituin vaihtoehtoinen nikotiinituote. Nikotiinipussit rinnastetaan usein erheellisesti nuuskaan, jonka tilaaminen Suomeen on laitonta. Nikotiinipusseja säännellään tällä hetkellä lääkelain piirissä, sen sijaan nuuskan tuontia rajoitetaan tupakkalain pohjalta.

Tämän artikkelin tarkoituksena on selventää, että nikotiinipussien tilaaminen Suomeen on täysin laillista. Keromme myös yksityiskohtaisemmin miksi nikotiinipussien tilaaminen juuri Snuush.comilta on turvallista. 

Kuluttajan olisi syytä kiinnittää nikotiinipusseja tilatessaan huomiota erityisesti verkkokaupan luotettavuuteen, sillä liian vahvojen nikotiinipussien tilaaminen Suomeen ilman asianmukaista lääkemääräystä voi johtaa syytteeseen lääkerikkomuksesta.

Nikotiinipussit eivät sisällä lainkaan tupakkaa, joten ne eivät ole nuuskaa.

Nikotiinipussien tilaaminen Suomeen verkosta rinnastuu maahantuontiin, tämä unohtuu monelta, vaikka Suomen Tulli on tästä tiedottanutkin useaan otteeseen. Tulli ei ole vastuussa muusta kuin maahantuonnin valvonnasta, ja varsinaisesta sääntelykehyksestä vastaa lääkevalvontaviranomainen Fimea, joka taas vuorostaan tekee päätöksiä omien toimivaltuuksiensa sisällä – eduskunnan säätämien lakien mukaisesti.

Nikotiinin määrä vaikuttaa maahantuontiin

Nikotiinipussien tilaaminen Suomeen on rajoitettua – alle 4mg nikotiinia per pussi sisältävät tuotteet luokitellaan itsehoitolääkkeiksi, kun taas yli 4mg valmisteet luokitellaan reseptilääkkeeksi.

Korkeintaan 4mg nikotiinia sisältävien nikotiinipussien Tilaaminen Suomeen ja niiden maahantuonti

Yksityishenkilö saa tuoda omaan henkilökohtaiseen käyttöönsä tarkoitettuja nikotiinipusseja ETA-alueelta yhden vuoden käyttöä vastaavan määrän kerrallaan. On myös syytä muistaa, että ETA:n ulkopuolisesta maasta nikotiinipussien tilaaminen Suomeen on kiellettyä.

Verkkokaupasta nikotiinipusseja voi tilata Suomeen enintään kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän kerrallaan.

Mitä tarkoittaa 3kk käyttöä vastaavan määrän tilaaminen?

Kolmen kuukauden käyttöä vastaava määrä on yksi niistä asioista, jorka olisi syytä määritellä hieman tarkemmin. Käytännössä kuluttaja saa tuoda yhteensä noin 108 rasiaa alle tai tasan 4mg nikotiinipusseja kerrallaan.

Kolmen kuukauden käyttömäärä alle 4mg nikotiinipussien kohdalla perustuu Fimean ohjeeseen, jota Tulli noudattaa. Fimea on ohjeistanut, ettei nikotiinia tulisi käyttää yli 96mg:aa päivässä. Näin ollen tasan 4mg nikotiinia sisältävien annospussien päiväkohtainen käyttömäärä olisi 24 annospussia. Kuukaudessa tämä tarkoittaa yhteensä 720:tä nikotiinipussia, ja kun luvun kertoo vielä kolmella, on lopputuloksena 2160. Koska yleisimmät nikotiinipussikiekot sisältävät noin 20 annospussia, luku jaetaan vielä 20:llä – tulos on siis 108 rasiaa. 

Olethan kuitenkin tarkkana, sillä jotkin NOIS nikotiinipussikiekot sisältävät jopa 27 nikotiinipussia kiekkoa kohden, joten sallittujen rasioiden määrä maahantuonnin yhteydessä olisi siis alhaisempi kuin 108.

Vahvojen nikotiinipussien tilaaminen Suomeen

Kun kuluttaja tilaa yli 4mg vahvuisia nikotiinipusseja Suomeen, on periaate maahantuontirajoitusten taustalla hieman erilainen. Vahvoja nikotiinipusseja saa myös tuoda enintään 3kk käyttöä vastaavan määrän, mutta päivittäisen käyttöannoksen suuruus määräytyy erikseen lääkärin päätöksellä. Toisinsanoen lääkäri siis kirjoittaa reseptin, johon on sisällytetty ohjeistus päivittäisestä käyttöannoksesta. Tämä päivittäinen käyttöannos toimii kantana kolmen kuukauden käyttöannosta laskettaessa. Vahvoja nikotiinipusseja saa joka tapauksessa maahantuoda enintään 90 kiekkoa kerrallaan.

Tulli valvoo nikotiinipussien maahantuontia

Vahvoja nikotiinipusseja Suomeen tilaava kuluttaja saattaa kuvitella, että nikotiinipussien tilaaminen verkosta ilman reseptiä olisi riskin arvoista toimintaa. Emme kuitenkaan suosittele toimimaan näin, sillä meillä Snuushilla on omakohtaista kokemusta siitä, että Tullin valvonta tosiaan toimii kirurgisella tarkkuudella.

Nikotiinipussien tilaaminen Suomeen Snuush.comilta

Haluamme profiloitua verkon luotettavimmaksi nikotiinipussien kauppapaikaksi.

Siksi viestimmekin asiakkaillemme rehellisesti, että joskus mekin teemme tilausten käsittelyssä virheitä, ja juuri tästä syystä tilausprosessimme sisältääkin usemman varmistuksen maahantuontiasiakirjojen toimittamisen osalta.

Tilausten käsittelyssä tapahtui toissa viikolla epäonnisesti odottamaton virhe ja yhden lähetyksen kohdalla paperinen reseptikopio jäi lisäämättä tarvittavien kuljetusasiakirjojen mukaan. Tästä johtuen erään asiakkaamme lähetys joutui valitettavasti läpikäymään tuontiselvityksen Tullissa. 

Lähetämmekin juuri tämän takia asiakkaillemme reseptin suoraan myös sähköisessä muodossa, ettei tilaus vain missään tapauksessa jäisi Tulliin. Tulli noudattaa lakia siinä missä kuka tahansa muukin viranomainen, eivätkä he voi tehdä poikkeuksia lain kirjaimen puitteissa. Siksi asiallisen tuontiluvan esittäminen on äärimmäisen tärkeää, kun asiakas tilaa vahvoja nikotiinipusseja verkosta Suomeen.

Luonnollisesti, koska noudatamme kaikkia viranomaisohjeistuksia – lähetyksen Tulliselvitys hoitui nopeasti ja niin vaivattomasti kuin olosuhteiden puitteissa oli mahdollista.

Haluamme kiittää Tullia ensinnäkin salamannopeasta käsittelystä, sekä tiukasta rajavalvonnasta, joka valaa turvallisuuden tunnetta kaikkiin suomalaisiin. Rajalla toimii selkeästi pelkkiä raudanlujia ammattilaisia. Haluamme myös kiittää asiakkaitamme ymmärryksestä, ja vakuuttaa heille että kun tilaat vahvoja nikotiinipusseja Suomeen Snuush.comilta, ei ole pelkoa, että lähetys pysähtyisi Tulliin missään olosuhteissa.

Oheiset kuvat todistanevat, että tilaus toimitettiin asiakkaallemme heti kun se vapautettiin Tullista. Kiitos vielä kertaalleen ensiluokkaisen materiaalin toimituksesta (kts. oheiset kuvat.)

Nikotiinipussien tilaaminen Suomeen muista verkkokaupoista

Koska Fimea on määritellyt lääkelain pohjalta tarkat raamit nikotiinipussien maahantuonnille, ei nikotiinipussien tilaaminen Suomeen muista verkkokaupoista ole välttämättä täysin riskitöntä. Snuush.comilta tilatessasi voit aina luottaa tilaamisen säännönmukaisuuteen ja turvallisuuteen. Yhteistyölääkärimme auttavat asiakastamme lievittämään tupakkatuotteiden aiheuttamaa haittaa vahvojen nikotiinipussien avulla.

Kun tilaat vahvoja nikotiinipusseja Suomeen muista verkkokaupoista, tulisi sinun pitää erityisesti silmällä ostamiesi tuotteiden alkuperämaata. Fimea on nimittäin toimivaltainen sääntelemään nikotiinipusseja vain kansallisesti, ja tästä johtuen nikotiinipussien alkuperämaassa saattaa nikotiinipussien verkkomyyntiin päteä myös toisenlainen sääntely. Vaikka nikotiinipussit eivät kuulukkaan EU:ssa tupakkalain piiriin, koskee niitä jo CLP-asetukseen pohjautuva sääntelykehys. Tämä asetus on voimassa kaikissa Euroopan Unionin jäsenvaltioissa.

Tuotteiden vahvuus tulisi myös ilmoittaa niitä myyvän verkkokaupan sivuilla. Snuush.comilla kaikki lain vaatimat tiedot löytyvät tuotesivuilta, näitä ovat esimerkiksi käyttöohjeet, vaaralausekkeet, sekä tuotteen 8-merkkinen UFI-tunniste. Nikotinipussien etämyynnistä Suomessa löydät lisää tietoa täältä.

Jos yllä mainittuja tietoja ei ole ilmoitettu kuluttajalle, saattaa tilaajalle koitua vaikeuksia rajalla.

Suomen suosituimmat nikotiinipussit

Nikotiinipussit ovat suosittuja Suomessa enemmän kuin koskaan ennen. Ensimmäiset Zonnic-nikotiinipussit myytiin jopa loppuun lähes kaikissa Suomen vähittäiskaupoissa ja nikotiinipussit saavuttivat huippunsa. Tähän on vaikuttanut merkittävästi koronaviruspandemian aiheuttama rajojen sulkeminen, joka teki mahdottomaksi nuuskan hakemisen Haaparannan nuuskakaupoista, ja nuuskan katukauppiaat reagoivat muuttuviin olosuhteisiin jyrkillä hinnankorotuksilla.

Zonnic nikotiinipussien jälkeen Suomen markkinoita on alkanut valtaamaan erityisen laadukkaat Nois nikotiinipussit. Nois nikotiininuuskaa on saatavilla eri vahvuisena sekä eri makuisina. Nois mustaherukka nikotiininuuska sopii marjaisanmaun ystäville, Nois mango-minttu taas trooppisesta mausta pitäville. Emme kuitenkaan voi unohtaa käyttäjien suosikkimakua joka on tuttu ja turvallinen Nois Mint ja Nois Strong Cool nikotiininuuska, joka muuten poraa todella kovaa.

Ihmiset huomasivat nopeasti, että vahvojen nikotiinipussien tilaaminen netistä reseptillä on täysin laillista ja erittäin helppo tapa saada Suomen suosituimmat nikotiinipussit suoraan lähimpään PostNord -toimipisteeseen. Alan edelläkävijä snuush.com on todella laadukas vahvojen nikotiinipussien verkkokauppa, joka lisää jatkuvasti uusia vaihtoehtoja helpottaakseen nuuskaamisen lopettamista. Nikotiinipussien tilaaminen verkosta on täysin turvallinen ja laillinen tapa ostaa vaihtoehtoisia hoitotuotteita.