Laadukkaat nikotiinipussit kaupasta ja niiden ostaminen on tehty jokseenkin hankalaksi Suomessa, sillä nikotiininuuskaa ei lain mukaan saa myydä Suomessa tavallisessa kivijalkakaupassa. Tällä hetkellä ainoa laillinen nikotiinipussi suomalaisissa kaupoissa, huoltoasemilla sekä R-Kioskilla on Zonnic Mint nikotiininuuska, jota myydään lääkeluvallisena tuotteena.

Zonnic nikotiininuuskaa on saatavilla kahdessa eri vahvuudessa 2mg ja 4mg annospussissa. Tuote löytyy kaikista Citymarket, K-Supermarket, K-market kaupoista sekä myös Prismasta, S-marketista ja Lidl ruokakaupoista. Lisäksi monet huoltoasemat, kuten Neste ja Shell myyvät niitä, suomalaisia verkkoapteekkeja myöten.

Nikotiinipussit verkkokaupasta

Nikotiinipussien tilaaminen verkkokaupasta, EU-alueelta on täysin salittua kunhan vain muistaa noudattaa muutamaa Tullin ohjeistamaa sääntöä:

Mietojen nikotiinipussien, joiden nikotiinipitoisuus on alle 4mg nikotiinia per annos, voi tilata n.100 purkkia omaan käyttöön. Nämä lasketaan siis Suomessa itsehoitolääkkeiksi. On kuitenkin syytä huomioida että kauppoja on verkossa monia, eivätkä kaikki niissä myytävät tuotteet täytä Euroopan Union CLP – asetuksen (EC) No. 1272/2008 määräyksiä. Tämä voi saattaa tuotteiden ostajan ikävään tilanteeseen Tullin kanssa.

Nikotiinipussien joiden nikotiinipitoisuus on yli 4mg nikotiinia per annos myydään joissakin verkkokaupoissa. Vahvan nikotiininuuskan tilaaminen Suomeen edellyttää tuontilupaa, esimerkiksi lääkärin määräämää reseptiä. Monet esimerkiksi Ruotsista käsin toimivat verkkokaupat eivät mahdollista tilaamista reseptillä. Suomalaisessa omistuksessa oleva Snuush.com verkkokauppa kuitenkin mahdollistaa tämän palvelun. Ladukkaimmat nikotiinipussit verkkokaupasta kannattaakin tilata sellaiselta toimijalta joka noudattaa lakia ja käyttää vain hyväksyttyjä yhteistyölääkäreita, kuten Snuush.

Miten ostaa nikotiinipussit kaupasta?

Nikotiinipussit kaupasta saa ostettua helposti kuin lisää vain haluamansa tuotteet ostoskoriin, maksaa tilauksen ja tämän jälkeen täyttää lyhyen terveyskyselyn. Maksun yhteydessä asiakas tunnistetaan automaattisesti pankkitunnuksilla jolloin kauppias ja yhteistyölääkäri voivat varmistua asiakkaan iästä. Nikotiininuuskan myyminen alle 18-vuotiaille on kiellettyä.

Nikotiinipussit ulkomaisesta verkkokaupasta

Artikkelin kirjoitushetkellä nykyinen lainsäädäntö edellyttää että nikotiinipussit voi tilata Suomeen vain ulkomaisesta verkkokaupasta. Suomessa ei vielä ole sellaista lainsäädäntöä joka mahdollistaa ostaa tai tilata nikotiinipussit kaupasta, lukuun ottamatta Zonnic tuotemerkkiä. On vaikeaa sanoa milloin lainsäädäntö muuttuu, vai muuttuuko se ollenkaan lähitulevaisuudessa.

Nikotiinipussien ostaminen laivan kaupasta

Nikotiinipusseja myydään toki esimerksi ruotsin- ja vironlaivojen Tax Free kaupassa. Niitä saa ostaa vain kuin laiva on Suomen aluevesien ulkopuolella. Nikotiinipussien tuontiin esimerkiksi Virosta, pätee samat lainalaisuudet kun niiden tilaaminen netistä. Mikäli tuot nikotiinipusseja ilman tuontilupaa, voi rajalla kohdata hankaluuksia Tullin kanssa ja syyllistyä lääkerikokseen.

Monet ovatkin tietämättömiä tästä, ja nikotiinuuskan takavarikot ovat olleet huipussaan vuonna 2021. Vuoden 2022 täysiä tilastoja ei vielä ole saatavilla, mutta on hyvin todennäköistä että ne ovat jopa korkeampia kuin vuonna 2021. Lisäksi laivalla myytäviin nikotiinipusseihin sovelletaan samoja EU:n CLP-asetuksia kuin netistä tilattuun nikotiininuuskaan.

Suosituimmat nikotiinipussit kaupasta

Snuush.com nikotiinipussikauppa on netin suosituin kauppapaikka nikotiinipusseille. Olemme räätälöineet kattavan asiakaskokemuksen yhden kaupan alle – nikotiinipussit reseptillä Suomeen. Yhteistyölääkärimme varmentavat jokaisen asiakkaan reseptitarpeen erillisellä terveyskyselyllä jonka pohjalta nikotiininuuskaa voi tilata Suomeen laillisesti. Resepti toimii tuontilupana Tullille.